Helen met paarden is de expertise van Jamie. Met een achtergrond in de humanistische neurolinquistische psychologie ondersteunt zij jongeren bij hun persoonlijke groei- en ontwikkelvraagstukken.
Jamie werkt daarnaast met de wetenschappelijk bewezen methode, de Horse Boy Method.
De Horse Boy methode is ontwikkeld door de Amerikaan Rupert Isaacson en levert een aanzienlijke bijdrage m.b.t. de communicatie en sociale interactie voor kinderen met autisme.
Diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de bijzondere positieve effecten van de Horse Boy Method. Ook in Nederland lopen er diverse onderzoeken.
Beweging en oxytocine
Bestsellerauteur Rupert Isaacson is vader van een autistische zoon. Hij heeft een therapie ontwikkeld voor autistische kinderen met behulp van paarden: de Horse Boy Method. Die methode werkt, maar de grote vraag is: waarom werkt het? Wat maakt dat die methode effectief is? Zoals in het programma werd aangegeven, gaat de Open Universiteit dit onderzoeken.
Het onderzoek van de vakgroep Antrozoölogie van de Open Universiteit zal focussen op de invloed van de Horse Boy Method op de productie van oxytocine. Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, maakt dat de kinderen rustiger worden, meer open staan voor leren en meer vertrouwen en interesse in anderen krijgen met kwalitatief betere sociale interactie als gevolg.
De therapie die Isaacson ontwikkelde, bleek ook te werken bij kinderen met andere stoornissen als ADHD, ADD, PTSS. Onder begeleiding van de coach maakt het kind tijdens het paardrijden contact met de buitenwereld. Veelvoorkomende uitingen als ‘stimmen’ en driftbuien verminderen sterk of verdwijnen helemaal. Ook gaan kinderen vaak voor het eerst praten wanneer zij op het paard zitten of liggen.
Deze methode biedt ondersteuning voor een optimale communicatie en draagt zorg voor het creëren van nieuwe verbindingspatronen in de hersenen. Dit heeft een enorme positieve bijdrage voor kinderen op het autisme spectrum, ADD, ADHD, angststoornissen, hoog sensitiviteit, NAH en andere neuro-sensorische diagnoses. Ook voor jongeren met een depressie, burn-out, bore-out of overspanning heeft deze methodiek zich wederom bewezen door krachtige transformaties te bewerkstelligen. De prachtige locatie van Stal Tilburgs heeft daarnaast een eigen trainingsruimte tussen de paarden en beschikt ook over een Trailpark. Hier kunnen de jongeren werken aan hun weerbaarheid, flexibiliteit, communicatie en leren ze om op een andere krachtige manier met moeilijke omstandigheden die op hun pad komen om te gaan. Er wordt zowel individueel, in groepsverband en waar nodig met het gezin gewerkt.
Geef een reactie